Campings Berchtesgadener land

In het zuiden van Duitsland, in de populaire provincie Beieren, vinden we de prachtige kampeerregio Berchtesgadener land. Berchtesgadener land wordt vrijwel in zijn geheel omsloten door Oostenrijk en het is dan ook niet gek dat je hier kunt genieten van het overweldigende landschap van de Alpen. Kampeerders die van rust, natuur en (sportieve) activiteiten houden weten de campings in Berchtesgadener land dan ook ieder jaar opnieuw goed te vinden.

Kamperen in Berchtesgadener land

Kamperen in Berchtesgadener land is divers. ’s Zomers is het gebied namelijk een walhalla voor wandelaars en liefhebbers van (sportieve) fietstochten, maar in de winter is de kampeerregio een sneeuwzeker skigebied en trekken veel wintersporters naar Berchtesgadener land om de lange latten onder te binden. Er is dan ook in iedere periode van het jaar voldoende te zien en te beleven in deze populaire kampeerregio.

Campings Berchtesgadener land

De campings in Berchtesgadener land liggen goed verspreid over de kampeerregio en zijn goed bereikbaar via de doorgangswegen in het gebied. Wat ze allen gemeen hebben is de overweldigende uitzichten in de prachtige natuuromgeving.

Bij de meeste campings in Berchtesgadener land kun je terecht voor een staanplaats voor je eigen tent, caravan of camper, maar bij een aantal campings in Berchtesgadener land heb je de mogelijkheid om een accommodatie ter plaatse te huren zodat je van alle gemakken voorzien bent. Zo is er voor ieder type kampeerder wel een geschikte camping in Berchtesgadener land te vinden die aansluit bij ieders persoonlijke wensen en behoeften.

Vakantie in Berchtesgadener land

Je vakantie in Berchtesgadener land maak je zo ontspannen of actief als je zelf wilt. Kampeerders die ’s winters de campings in Berchtesgadener land opzoeken gaan natuurlijk skiën, snowboarden of langlaufen en de camping-gangers die Berchtesgadener land in de zomer aan doen kunnen volop wandelen, fietsen of bijvoorbeeld watersportactiviteiten beoefenen in het Köningsmeer.

In de frisse berglucht kom je automatisch tot rust en het is dan ook niet vreemd dat je hier diverse spa’s en kuuroorden vindt. Watzmann therme is één van de grootste wellness complexen in de regio met diverse binnen- en buitenzwembaden, zoutwaterbaden en een sauna- en wellnessgedeelte.

Een absolute aanrader tijdens je vakantie in Berchtesgadener land is een bezoek brengen aan de eeuwenoude (en nog steeds actieve) zoutmijnen in de Obersalzberg nabij het oude stadje Berchtesgaden. Tijdens dit educatieve uitje word je met een treintje tot in de zoutmijnen gebracht en vertelt de gids honderduit over de rijke historie van de zoutmijnen. De Obersalzberg zelf is een bijzonder historische en culturele plek. In de Tweede Wereldoorlog gold dit als een belangrijk militair centrum en diverse nazi leiders, waaronder Adolf Hitler, hadden hier in die tijd een woning. Tegenwoordig vind je hier een museum met alle belangrijke informatie over de bijzondere historie van de Obersalzberg.

Een andere aanrader die vooral voor de wat ‘luie’ kampeerder ideaal is, is het bestijgen van de bekende Jenner berg, maar dan wel met de kabelbaan. Zo kun je genieten van een prachtig uitzicht over de Königssee en de Watzmann zonder hiervoor een urenlange wandeling/beklimming te hoeven af leggen. De top ligt op 1874 meter en is te bereiken middels een 20 minuten durende wandeling nadat je boven bent gekomen met de Jennerbahn. Je kunt overigens diverse andere wandelingen maken vanaf dit bergstation.

Het mag inmiddels geen geheim meer zijn dat Berchtesgadener land als kampeerregio voor ieder wat wils te bieden heeft en dat de campings in Berchtesgadener land dan ook onverminderd populair blijven voor vakantiegangers die op zoek zijn naar een kampeervakantie waarin veel mogelijk is.

Meer weten over Berchtesgadener land?