Campings Emsland

In het westen van Duitsland in de deelstaat Nedersaksen vinden we Eemsland, of op z’n Duits Emsland. De naam is afkomstig van de rivier de Eems die dwars door het gebied loopt. Het gebied is razend populair als kampeerregio vanwege de ongerepte natuur, idyllische plaatsjes en historische bezienswaardigheden. Natuurliefhebbers kunnen hun hart dan ook ophalen in Emsland en trekken er al fietsend of wandelend op uit om de bosgebieden, rijke flora en fauna, groene weilanden en veengebieden in Emsland te ontdekken.

Kamperen in Emsland

De campings in Emsland zijn geschikt voor jong en oud; er is voor ieder voldoende vertier te vinden. Wandelen en fietsen is goed mogelijk, maar ook watersportliefhebbers zitten prima op hun plek op de campings in Emsland. Kamperen in Emsland is dan ook een regelrechte garantie op een veelzijdige vakantie die bol staat van de (sportieve) activiteiten.

Campings Emsland

De campings in Emsland liggen goed verspreid over de regio, maar nooit ver bij de prachtige natuur vandaan. Fietstochten en wandelingen start je dan vaak ook gewoon vanaf de camping in Emsland.

Bij de meeste campings in Eemsland huur je een staanplaats voor je eigen tent, camper of caravan, maar bij een aantal campings in Emsland kun je tevens terecht voor de huur van een tent, sta-caravan of bungalow ter plaatse zodat je van alle gemakken voorzien bent. Zo vindt ieder type kampeerder wel een camping in Emsland die aansluit bij de persoonlijke wensen en voorkeuren.

Vakantie in Eemsland

Je vakantie in Emsland maak je net zo rustig of druk als je zelf wilt. De campings in Emsland beschikken over voldoende faciliteiten om je een vakantie lang zoet te houden, maar je trekt natuurlijk niet helemaal naar Duitsland om de gehele kampeervakantie op de camping rond te hangen.

De goed aangelegde fietspaden in Emsland (3500 km in totaal!) verklappen al dat Emsland ingesteld is op fietstoerisme. De fietspaden zijn goed onderhouden en duidelijk gemarkeerd. Mocht je zelf geen fiets meenemen kun je vrijwel overal in de omgeving wel een fiets huren om door de romantische bossen en weilanden te fietsen. Uiteraard kunnen wandelaars in Emsland ook goed uit te voeten en zijn er tal van mooie wandeltochten te vinden die je langs de mooiste plekjes van de regio voeren.

Naast fietsen en wandelen staat Emsland als kampeerregio ook te boek als vakantie oord voor watersportliefhebbers. De rivieren en meren nodigen uit voor een frisse duik, een mooie vaartocht of voor een heerlijke kanotocht.

Wie met de kinderen naar de camping in Emsland trekt mag een bezoek aan Schloss Dankern. In dit grootschalige recreatiepark zullen ze zich geen moment vervelen en is er volop ruimte om te zwemmen, spelen en ravotten.

Ook liefhebbers van kunst, cultuur en historie komen niets tekort tijdens hun kampeervakantie op de camping in Emsland. Bezoek historische plaatsen als Lingen, Meppen, Häselunne en Aschendorf. Je vindt hier talloze kastelen, musea en andere bijzondere gebouwen en bezienswaardigheden. Klik op één van de steden om de belangrijkste bezienswaardigheden te ontdekken.

Het zal inmiddels geen geheim meer voor je zijn dat een kampeervakantie in Emsland voor ieder wat wils biedt en het daarom niet gek is dat veel kampeerders ieder jaar opnieuw terugkeren naar de campings in Eemsland!

Meer weten over Emsland?