Campings Ertsgebergte

In het oosten van Duitsland in de deelstaat Saksen ligt het Ertsgebergte. Het Ertsgebergte vormt de natuurlijke afscheiding van Duitsland met Tsjechië en neemt al jaren in populariteit toe onder kampeerders. Niet zo gek, want de kampeerregio heeft alle ingrediënten voor een heerlijke vakantie op de camping in het Ertsgebergte.

Kamperen in het Ertsgebergte

Vroeger was het Ertsgebergte een mijnbouwgebied en wie vandaag de dag gaat kamperen in het Ertsgebergte wordt aan alle kanten herinnerd aan vervlogen tijden waarin in dit gebied ertsen werden gevonden. Een bezoekje aan de diverse mijnbouwmusea in het Ertsgebergte zorgt ervoor dat je alle ins en outs ontdekt over vroegere tijden, maar ook over de regio zelf. Want kampeerders kijken hier werkelijk hun ogen uit en genieten van de rust, de ruimte, de gastvrijheid, de vrijheid en de ruige natuur die je in het Ertsgebergte zult vinden.

Campings Ertsgebergte

De campings in het Ertsgebergte liggen mooi verspreid over de kampeerregio, maar allen in een prachtige natuuromgeving. De vele mooie wandel- en fietstochten die je in het gebied kunt ondernemen start je dan ook gewoon vanaf de camping in het Ertsgebergte.

Bij de meeste campings in het Ertsgebergte huur je een staanplaats voor je eigen tent, caravan of camper, maar je kunt bij een aantal campings in het Ertsgebergte ook een tent, caravan of bungalow op de accommodatie zelf huren zodat je van alle gemakken voorzien bent.

Er is dan ook voor ieder type kampeerder wel een geschikte camping in het Ertsgebergte te vinden die aansluit bij de persoonlijke wensen en voorkeuren.

Vakantie in het Ertsgebergte

Je vakantie in het Ertsgebergte maak je zo rustig of druk als je zelf wilt. De campings in het Ertsgebergte bieden voldoende faciliteiten om een ieder een gehele vakantie zoet te houden, maar je trekt natuurlijk niet helemaal naar het oosten van Duitsland om de hele kampeervakantie op de camping rond te hangen.

Trek de wandelschoenen aan voor een stevige wandeling in de bergen en laat je overweldigen door het schitterende uitzicht over de idyllische landschappen van het Ertsgebergte. Of stap op de fiets en verken één van de prachtige fietsroutes in het gebied. Je zult langs prachtige kastelen, sfeervolle mijnstadjes en vooral een ongerepte natuur komen.

’s Winters verandert het Ertsgebergte met haar witte bergtoppen in een sneeuwzeker skigebied. Vooral de plaatsjes Oberwiesenthal en Fichtelberg zijn erg geliefd onder wintersporters en buiten het ‘normale’ skiën, snowboarden en langlaufen kun je hier ook kennis maken met het spannende Skijöring waarbij je je laat voorttrekken door paarden, sneeuwhonden of een sneeuwscooter.

Een echte aanrader voor gezinnen met (jonge) kinderen, maar ook leuk voor mensen zonder kinderen is het miniatuurpark Klein Erzebirge. Deze Saksische variant van Madurodam biedt een heerlijk dagje uit, met of zonder kinderen.

Een andere bezienswaardigheid die je eigenlijk niet mag missen tijdens je verblijf op de camping in het Ertsgebergte is het bergstadje Marienberg. De historische binnenstad van het stadje is volledig in renaissancestijl gebouwd en staat op de Duitse monumentenlijst. Absoluut het bezoeken waard!

In een bergachtige omgeving is het niet gek dat je hier veel kuuroorden en welnesscentra tegenkomt. Vanaf de campings in het Ertsgebergte is het bekendste kuuroord van de omgeving, Jachymov, met haar thermale baden nooit ver weg. Overigens bieden veel campings in het Ertsgebergte zelf ook wellness faciliteiten aan. Je hoeft dus eigenlijk de camping helemaal niet te verlaten om te genieten van een dagje ontspannen.

Het zal je inmiddels vast niet zijn ontgaan dat het Ertsgebergte als kampeerregio alles te bieden heeft wat je van een heerlijke kampeervakantie mag verwachten en het is dan ook niet vreemd dat steeds meer mensen naar de campings in het Ertsgebergte trekken.

Meer weten over het Ertsgebergte?