Campings Fränkische Schweiz

In het oosten van Duitsland in de deelstaat Beieren, vinden we de populaire kampeerregio Fränkische Schweiz, oftewel Frankisch Zwitserland. De kampeerregio staat bekend om het vriendelijke heuvelland, de vele kastelen die je hier vindt, druipsteengrotten en de vele bierbrouwerijen in de wijde omtrek. Ook qua ligging is Fränkische Schweiz populair want een uitstapje tijdens je verblijf op de campings in Fränkische Schweiz is zo gemaakt!

Kamperen in Fränkische Schweiz

De Fränkische Schweiz, ook wel klein Zwitserland genoemd, biedt vertier voor jong en oud. Je kampeervakantie in Fränkische Schweiz maak je dan ook zo rustig of intensief als je zelf wilt. Je kunt er heerlijk wandelen of fietsen, maar bijvoorbeeld ook rotsen beklimmen. Wie gaat kamperen op de campings in Fränkische Schweiz weet dan ook zeker dat de verveling hier niet snel toe zal slaan.

Campings Fränkische Schweiz

De campings in Fränkische Schweiz liggen mooi verspreid over de regio, maar nooit ver weg van de prachtige natuur en de vele bezienswaardigheden die je hier in de buurt zult tegenkomen. Bij de meeste campings in Fränkische Schweiz kun je terecht voor een staanplaats voor je eigen tent, camper of caravan, maar er zijn ook een aantal campings in Fränkische Schweiz te vinden waar je een bungalow, tent of sta-caravan ter plaatse kunt huren zodat je van alle gemakken voorzien bent. Zo is er voor ieder type kampeerder wel een geschikte camping te vinden in Fränkische Schweiz die aansluit bij de persoonlijke wensen en voorkeuren.

Vakantie in Fränkische Schweiz

De campings in Fränkische Schweiz bieden voldoende faciliteiten om je een gehele vakantie zoet te houden, maar je trekt natuurlijk niet helemaal naar de camping in het oosten van Duitsland om je hele vakantie op de camping door te brengen.

Wandelen en fietsen is in het gebied goed te doen. Het heuvelachtige landschap biedt voor de geoefende wandelaar en fietser uitdagende tochten, maar is tegelijkertijd ook voor de minder sportieve wandelaars en fietsers goed te behappen. Tijdens je tochten zul je tal van kastelen tegenkomen, want Fränkische Schweiz ligt langs ‘de kastelenroute’ die meer dan 70 kastelen onderling met elkaar verbindt. De meeste van deze kastelen zijn openlijk toegankelijk voor publiek.

Een andere belangrijke trekpleister van de kampeerregio bevindt zich onder de grond. In Fränkische Schweiz vind je verschillende geheimzinnige grotten waarbij de grootste en bekendste de Teufelshöhle (Duivelshol) in Pottenstein is. Absoluut het bezoeken waard tijdens je verblijf op de camping in Fränkische Schweiz.

Na de intensieve wandelingen, fietstochten en het bezoeken van de vele bezienswaardigheden in steden en dorpen als Gössweinstein, Bamberg, Bayreuth en Neurenberg sluit je de dag natuurlijk af met een lokaal biertje. Fränkische Schweiz staat namelijk ook nog eens bekend als dé bierregio van Duitsland met talloze bierbrouwerijen die tevens te bezoeken zijn. Zeg overigens nooit tegen de lokale bevolking dat je wel eens een lekkerder biertje hebt gedronken, want de locals beweren met trots dat hun bier het lekkerste van Duitsland is!

Het zal intussen geen geheim voor je zijn dat Fränkische Schweiz als kampeerregio alles te bieden heeft wat je van een kampeervakantie mag verwachten en het is dan ook niet gek dat veel kampeerders ieder jaar opnieuw terugkeren naar de campings in Fränkische Schweiz!

Meer weten over Fränkische Schweiz?