Campings Main Tauber

In het zuiden van Duitsland, in de deelstaat Baden-Württemberg, treffen we de populaire kampeerregio Main Tauber. Wandelaars komen van heinde en verre naar deze kampeerregio omdat Main Tabuer zich uitstekend al wandelend verkend laat worden. Toch is er meer te doen, zien en te beleven tijdens je verblijf op de campings in Main Tauber en is het niet zo gek dat veel kampeerders ieder jaar opnieuw een camping boeken in dit prachtige natuurgebied in het zuiden van Duitsland.

Kamperen in Main Tauber

Wie gaat kamperen in Main Tauber doet dit vaak vanwege de rust en de overweldigende natuur die je hier zult vinden. Tijdens je wandel- of fietstochten door de regio zul je om de haverklap een kasteel, burcht, klooster of een prachtig aangelegde tuin tegenkomen. Het district dankt zijn naam aan de rivier de Tauber wat een aftakking van de Main is. Heerlijk om een frisse duik in te nemen na een intensieve wandel- of fietstocht!

Campings Main Tauber

De campings in Main Tauber liggen goed verspreid over de regio, maar allen in een mooie natuurlijke omgeving. Bij de meeste campings kun je terecht voor een staanplaats voor je eigen tent, caravan of camper, maar bij een aantal campings in Main Tauber heb je ook de mogelijkheid om een tent, sta-caravan of bungalow ter plaatse te huren. Zo is er voor ieder type kampeerder wel een camping in Main Tauber te vinden die aansluit bij de persoonlijke wensen en behoeftes.

Vakantie in Main Tauber

De campings in Main Tauber beschikken over voldoende faciliteiten om je de gehele kampeervakantie op de camping in Main Tauber te vermaken, maar je gaat natuurlijk niet helemaal naar het zuiden van Duitsland om de hele vakantie op de camping zelf door te brengen.

Wandel- en fietstochten start je vaak direct vanaf de campings in Main Tauber waarbij je langs de mooiste plekjes van de regio wordt gevoerd. Eeuwenoude kastelen, imponerende burchten en kloosters die nog steeds bewoond worden; je vindt ze nooit ver bij de campings in Main Tauber vandaan.

Een absolute aanrader tijdens je verblijf op de camping in Main Tauber is dan ook een bezoekje brengen aan één van de grootste stenen kastelen van Duitsland, Burcht Wertheim. Daar waar de Main en Tauber samenkomen ligt het historische plaatsje Wertheim en hier tref je dan ook de ruïnes van de burcht die tijdens de 30-jarige oorlog flink geleden heeft. Tegenwoordig vinden in het droomdecor tal van concerten en evenementen plaats.

Tijdens je verblijf op de camping in Main Tauber mag een bezoek aan studentenstad Würzburg natuurlijk ook niet ontbreken. De oude bisschopsstad herbergt tal van bijzondere historische bezienswaardigheden en diverse musea die eeuwenoude verhalen vertellen uit vervlogen tijden. Bekijk voor alle belangrijke bezienswaardigheden de officiële website van de stad.

Al met al biedt Main Tauber alles wat een vakantieganger zich mag wensen tijdens een verblijf op de camping in dit prachtige stukje Duitsland en is het daarom niet vreemd dat er ieder jaar meer mensen naar de campings in Main Tauber trekken.

Meer weten over Main Tauber?