Campings Nederrijn

Net over de grens met Nederland vinden we in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen de populaire kampeerregio Nederrijn. De Nederrijn, of op z’n Duits Niederrhein is het gedeelte van Duitsland tussen de Maas en de Rijn. Het gebied herbergt alle ingrediënten voor een heerlijke kampeervakantie net over de grens en het is dan ook niet voor niets dat veel kampeerders ieder jaar opnieuw naar de campings in Nederrijn trekken.

Kamperen in Nederrijn

Wie gaat kamperen in Niederrhein verblijft in een bijzonder historisch stukje Duitsland. De rivier de Rijn was in de Romeinse tijd al erg belangrijk. In de historische plaatjes in Nederrijn zul je dan ook nog tal van verwijzingen vinden naar de Romeinse tijd als kunstschatten, historische gebouwen en eeuwenoude burchten. Je zult je dan ook niet gauw vervelen tijdens je verblijf op de camping in Nederrijn.

Campings Nederrijn

De campings in Nederrijn liggen goed verspreid over de regio, maar logischerwijs nooit ver bij de Rijn vandaan. Bij de meeste campings in Nederrijn kun je terecht voor een staanplaats voor je eigen tent, camper of caravan, maar er zijn ook een aantal campings in Nederrijn te vinden waar je een accommodatie kunt huren zodat je van alle gemakken voorzien bent. Er is dan ook voor ieder type kampeerder wel een camping in Nederrijn te vinden die aansluit bij de persoonlijke behoeftes.

Vakantie in Nederrijn

De campings in Niederrhein beschikken over alle faciliteiten om je een gehele vakantie te vermaken, maar je gaat natuurlijk niet helemaal naar Duitsland om de gehele kampeervakantie op de camping door te brengen.

Wandelen en fietsen is een zeer populaire bezigheid onder kampeerders die in Nederrijn verblijven en de goed onderhouden fietspaden wijzen er al op dat je hier uitstekend kunt fietsen. Het fietspadennetwerk loopt door vlak land waarbij uitgestrekte bossen, landbouwgebieden en historische stadjes elkaar afwisselen. De gezellige café’s en restaurants die je onderweg tegenkomt zijn ideaal voor een korte tussenstop.

Nederrijn kent twee natuurparken waar natuurliefhebbers hun hart kunnen ophalen. Zowel het Grenspark Maas-Swalm-Nette (gedeeltelijk Nederlands- en gedeeltelijk Duits grondgebied) en Natuurpark Hohe Mark Westmünsterland nodigen uit voor heerlijk wandelingen en fietstochten door de natuur.

Het rivierenland staat natuurlijk ook bekend vanwege de vele watersportmogelijkheden in het gebied. Je kunt hier onder andere heerlijk vissen, zeilen, roeien, zwemmen en kanoën.

Behalve alle sportieve en recreatieve activiteiten kun je in Nederrijn ook wel wat leren en bezichtigen. De oude stadjes vertellen verhalen over vervlogen tijden en zijn allen de moeite waard om te bezoeken. De bekendste (en daarmee de populairste) plaatsen zijn Xanten, Kleve en Krefeld. Klik op de steden om de belangrijkste bezienswaardigheden te ontdekken.

Het zal intussen geen geheim meer voor je zijn dat Nederrijn als kampeerregio alles in zicht heeft om van je kampeervakantie één groot succes te maken en je je niet gauw zult vervelen tijdens je verblijf op één van de campings in de Nederrijn.

Meer weten over de Nederrijn?