Campings Rügen

Helemaal in het noordoosten van Duitsland aan de Oostzeekust ligt het relatief onbekende eiland Rügen. Rügen heeft werkelijk alles in zich om je kampeervakantie tot een daverend succes te maken en toch is de kampeerregio onder Nederlanders behoorlijk onbekend. Zonde, want het is een waar genot om op de campings op Rügen te verblijven.

Kamperen op Rügen

Hagelwitte krijtrotsen, uitgestrekte bossen en lange stranden. Dat is wat men kan verwachten wanneer je een camping op Rügen boekt voor je kampeervakantie. Gelegen aan de Oostzee is het niet gek dat je hier uitstekende watersportvoorzieningen zult vinden. Zwemmen, surfen, zeilen, varen en waterskiën zijn hier aan de orde van de dag. Waar het gebied echt in uitspringt is de mate van hondsvriendelijkheid; op vrijwel iedere camping op Rügen is de trouwe viervoeter toegestaan.

Campings Rügen

De campings op Rügen liggen in het westen, noorden en oosten van het eiland en vrijwel allemaal aan of vlakbij zee. Bij de meeste campings op Rügen kun je een staanplaats huren voor je eigen tent, caravan of camper, maar er zijn ook een aantal campings op Rügen waar je een accommodatie ter plaatse kunt huren zodat je van alle gemakken voorzien bent. Zo vindt ieder type kampeerder wel een camping op Rügen die volledig aansluit bij de persoonlijke wensen en voorkeuren.

Vakantie op Rügen

De campings op Rügen beschikken allemaal over voldoende faciliteiten om je de hele vakantie prima te vermaken op de camping zelf, maar je trekt natuurlijk niet helemaal naar oost-Duitsland om de gehele vakantie op de camping te vertoeven.

Buiten de vele watersportfaciliteiten kun je op Rügen ook prima wandelen en fietsen. Een absolute aanrader tref je aan de oostkant van het eiland: Nationaal Park Jasmund. Alhoewel het park het kleinste Nationale Park van Duitsland is, is de schoonheid van de natuur er groots. Het is het punt waar de eeuwenoude beukenbossen en witte krijtrotsen samenkomen en je zult je ogen dan ook flink uitkijken wanneer je door het park wandelt of fietst.

Ook erg leuk om te doen tijdens je verblijf op de camping op Rügen is een treinrit maken met de Rasender Roland. Het stroomtreintje rijdt van Putbus naar Göhren waarbij je de mooie natuur aan de oostkant van het eiland doorkruist. Daarmee is het niet alleen een handig vervoersmiddel, maar ook een prima manier om het eiland wat beter te leren kennen.

Een laatste belangrijke bezienswaardigheid op Rügen bevindt zich tevens aan de oostkant van het eiland in het plaatsje Prora. Hier vind je het immense nazi bouwwerk wat in opdracht van Adolf Hitler is gebouwd in de jaren 30 van de vorige eeuw. De bedoeling was dat het bouwwerk zou fungeren als vakantieoord voor de arbeidersklasse. In totaal zouden er 10.000 tweepersoonskamers komen incl. voorzieningen als restaurants, zwembaden, een theater, een bioscoop etc. Het bouwproject is echter nooit geworden wat het zou moeten zijn en is momenteel een spookstad op wat ateliers, musea en horecagelegenheden na die in het nog niet vervallen gedeelte zijn gevestigd. Wanneer je verblijft op de camping op Rügen MOET je zeker een bezoekje brengen aan deze bijzondere bezienswaardigheid waarvan je zeker weten steil achterover zult slaan.

Het zal intussen geen geheim meer voor je zijn dat deze relatief onbekende vakantiebestemming alles in zich heeft om je te verzekeren van een heerlijke en veelzijdige kampeervakantie op de campings in Rügen.

Meer weten over Rügen?