Campings Ruhrgebied

Vlak voorbij de grens met Nederland vinden we in het westen van Duitsland in de deelstaat Noordrijn-Westfalen, de populaire kampeerregio het Ruhrgebied. In vroegere tijden was het Ruhrgebied maar een saai en grauw industriegebied, maar vandaag de dag is het Ruhrgebied een moderne cultuurmetropool met veel natuurschoon en talloze recreatiemogelijkheden.

Kamperen in het Ruhrgebied

Wie gaat kamperen in het Ruhrgebied ziet her en der wel vlagen van vervlogen tijden. De industriemonumenten staan symbool voor het verleden van het Ruhrgebied en hebben nieuwe culturele functies gekregen. Zo zijn de buitenwerking gestelde hoogovens, mijnen en gasreservoirs tegenwoordig hotspots voor kunst, recreatie en cultuur. Met zoveel veelzijdigheid in de regio is één ding zeker: je hoeft je geen moment te vervelen tijdens je verblijf op de camping in het Ruhrgebied!

Campings Ruhrgebied

De campings in het Ruhrgebied liggen goed verspreid over de regio. Van Düsseldorf tot Dortmund tot vlakbij de Nederlandse grens. Logischerwijs zijn een flink aantal campings in de buurt van de Rijn gesitueerd die dwars door de kampeerregio stroomt. Bij de meeste campings in het Ruhrgebied huur je een staanplaats voor je eigen tent, camper of caravan, maar bij een aantal campings in het Ruhrgebied kun je ook een bungalow, tent of sta-caravan ter plaatse huren zodat je van alle gemakken voorzien bent. Ieder type kampeerder vindt dan ook wel een camping in het Ruhrgebied die aansluit bij de persoonlijke behoeftes.

Vakantie in het Ruhrgebied

De campings in het Ruhrgebied beschikken over voldoende faciliteiten om je de gehele vakantie op de camping zelf te vermaken, maar je gaat natuurlijk niet de grens over om de hele vakantie op de camping door te brengen.

De goed onderhouden fietspaden in het Ruhrgebied verraden al dat de kampeerregio is ingesteld op fietstoerisme. Het is hier dan ook heerlijk wandelen en fietsen. De ‘Ruhrtalradweg’ route van 230 kilometer lang is daarbij een absolute aanrader. Je volgt de Rijn waarbij je onderweg tal van idyllische dorpjes, schilderachtige stadjes, prachtige landschappen met stuwmeren en industrieel erfgoed tegen komt.

De stuwmeren in het Ruhrgebied bieden mogelijkheden voor watersportliefhebbers. Je kunt hier bijvoorbeeld prima zwemmen, zeilen, kanoën of een rondvaart maken.

Als voormalig centrum van de mijnindustrie vind je in het Ruhrgebied natuurlijk ook een aantal grote steden die allen het bezoeken waard zijn. Duisburg, Essen, Dortmund, Düsseldorf en Keulen zijn steden die je eigenlijk wel bezocht moet hebben tijdens je verblijf op de campings in het Ruhrgebied.

Al met al biedt het Ruhrgebied als kampeerregio voor ieder wat wils en is het daarom niet vreemd dat veel kampeerders jaar na jaar terugkeren naar de campings in het Ruhrgebied.

Meer weten over het Ruhrgebied?