Campings Schwäbische Alb

In het zuid-westen van Duitsland in de deelstaat Baden-Württemberg vinden we de populaire kampeerregio de Schwäbische Alb, oftewel de Zwabische Jura. Het middelgebergte in de Schwäbische Alb trekt al vele jaren kampeerders die van de natuur en rust houden, maar ’s winters tevens tal van wintersporters want dan verandert het gebied namelijk in een sneeuwzeker gebied waar je heerlijk kunt skiën, snowboarden en langlaufen. Het is dan ook niet voor niets dat veel kampeerders ieder jaar opnieuw voor een camping in de Schwäbische Alb kiezen.

Kamperen in de Schwäbische Alb

Wie gaat kamperen in de Schwäbische Alb verblijft in een gebied met een rijke historie en waar de natuur centraal staat. In de regio vind je veel oude burchten, ruïnes en kloosters die het bezoeken zeker waard zijn. Wandelaars en fietsers kunnen er ook hun hart ophalen, want er zijn flink wat mooie wandel- en fietsroutes voorhanden die je langs de mooiste plekjes van de regio voeren en vaak start je deze wandel- of fietstochten gewoon direct vanaf de campings in Schwäbische Alb.

Campings Schwäbische Alb

De campings in de Schwäbische Alb liggen goed verspreid over het gebied en vrijwel allemaal in een mooie groene omgeving. Bij de meeste campings in de Schwäbische Alb kun je terecht voor een staanplaats voor je eigen tent, caravan of camper, maar bij een aantal campings in de Schwäbische Alb heb je ook de mogelijkheid om een accommodatie ter plaatse te huren zodat je van alle gemakken voorzien bent. Zo vindt ieder type kampeerder wel een camping in de Schwäbische Alb die aansluiting vindt bij de persoonlijke wensen en voorkeuren.

Vakantie in de Schwäbische Alb

De campings in de Schwäbische Alb beschikken over voldoende faciliteiten om je de gehele vakantie uitstekend te vermaken op de camping zelf, maar je trekt natuurlijk niet helemaal naar zuid-Duitsland om de hele kampeervakantie op de camping rond te hangen.

De vele mooie wandel- en fietsroutes die je hier vindt zijn een prima uitgangspunt om de omgeving beter te leren kennen. Langs de routes vind je idyllische Duitse dorpjes en eeuwenoude stadjes die bol staan van de historie.

Veel van de pittoreske dorpjes hebben een eigen museum waar je meer ontdekt over de plaatselijke geschiedenis. Voor diegenen die nog verder in de tijd willen gaan is het aan te raden om één van de musea voor archeologische vondsten te bezoeken. De Schwäbische Alb staat namelijk bekend als gebied waar je met een beetje geluk zelf nog fossiele vondsten tegen kunt komen tijdens je kampeervakantie op de camping in de Schwabische Jura.

Natuurlijk mag een bezoek aan de grootste stad in de omgeving, Stuttgart, ook niet ontbreken op je to-do list. Stuttgart herbergt tal van bijzondere panden en talloze grote en kleine musea. Het is een onmogelijke opgave om alle belangrijke bezienswaardigheden van de stad hier te benoemen. Je ontdekt ze op de officiële website van de stad Stuttgart.

Een laatste bijzondere bezienswaardigheid in de Schwäbische Alb is het stadje Ulm. De stad ligt aan de Donau en staat om twee zaken bekend: je vindt hier de hoogste kerktoren ter wereld (Gotische Munsterkerk – 161,5 m hoog) én het is de geboorteplaats van Albert Einstein.

Al met al biedt de Schwäbische Alb alles wat een kampeerder zich maar kan wensen van een geslaagde kampeervakantie en is het dan ook niet vreemd dat steeds meer mensen op zoek gaan naar een camping in de Schwabische Jura!

Meer weten over de Schwäbische Alb?