Campings Tegernsee

In het uiterste zuiden van Duitsland in de deelstaat Beieren vinden we het Tegernmeer oftwel, Tegernsee. Hier in het idyllische alpenlandschap tussen München en de grens met Oostenrijk is het heerlijk vertoeven in een prachtige omgeving. Imposante bergen, schilderachtige dorpjes en knalblauwe meren; dat is kamperen aan de Tegernsee.

Kamperen aan de Tegernsee

Wie gaat kamperen nabij de Tegernsee doet dat voornamelijk vanwege de overweldigende natuur, de frisse berglucht en de heerlijke rust die je hier zult ervaren. Het is vanwege de ligging echter ook goed mogelijk om de drukte van de stad München op te zoeken. Je hoeft er slechts een uurtje voor te rijden vanaf de campings in Tegernsee.

Campings Tegernsee

Het zal geen verrassing voor je zijn dat de campings nabij Tegernsee aan het meer gesitueerd zijn. Bij de meeste campings aan het Tegernmeer huur je een staanplaats voor je eigen caravan, tent of camper, maar je hebt veelal ook de mogelijkheid om een accommodatie te betrekken op de camping zelf zodat je van alle gemakken voorzien bent. Zo vindt ieder type kampeerder wel een camping nabij de Tegernsee die aansluit bij de persoonlijke wensen en voorkeuren.

Vakantie aan het Tegernmeer

Tijdens je vakantie aan de Tegernsee staat één ding vast: je hoeft je geen enkel moment te vervelen tijdens je verblijf op de camping aan het Tegernmeer.

Afhankelijk van het seizoen kun je aan het Tegernmeer heerlijk wandelen en fietsen. De groene bergtoppen zijn een genot voor het oog en de frisse berglucht zal je goed doen. ’s Winters verandert het gebied in een waar wintersport walhalla waar je naar hartenlust kunt skiën, snowboarden en langlaufen.

Beieren staat als kampeerregio bekend om de vele burchten, kastelen, wijnvelden en pittoreske dorpjes. Vanaf de campings aan de Tegernsee kun je tal van uitstapjes maken waarbij je de belangrijkste bezienswaardigheden in de regio op je gemak kunt bezoeken en bezichtigen. Absolute aanraders zijn onder meer de kastelen Linderhof, Herrenchiemsee en Neuschwanstein. Vooral deze laatste is werkelijk betoverend vanwege de ligging in de bergen en de sprookjesachtige uitstraling.

Wanneer je aan de Tegernsee verblijft mag een bezoek aan de hoofdstad van Beieren, München, uiteraard niet ontbreken. Proef de historie van de stad en bezoek de belangrijkste bezienswaardigheden zoals bijvoorbeeld het imposante stadhuis. Ontdek alle bezienswaardigheden in München op de officiële website van de stad.

Bierliefhebbers kunnen aan het Tegernmeer hun hart ophalen en moeten absoluut een bezoek brengen aan de voormalige benedictijnenabdij. Tegenwoordig is hier namelijk het Herzogliches Bräustüberl Tegernsee, een gezellige bierbrouwerij met biergarten, in gevestigd.

Het zal intussen geen geheim meer voor je zijn dat Tegernsee als kampeerregio werkelijk alles in zich heeft om je een onvergetelijke kampeervakantie te bezorgen en daarom is het niet zo vreemd dat veel kampeerders ieder jaar opnieuw naar de campings aan het Tegernmeer trekken.

Meer weten over Tegernsee?