Campings Fehmarn

In het noorden van Duitsland in de deelstaat Sleeswijk-Holstein vinden we de ideale locatie voor een zon-zee-strand vakantie in Duitsland: het eiland Fehmarn. Bij Duitsland denk je niet direct aan een zon-zee-strand vakantie, maar al veel kampeerders hebben inmiddels ontdekt dat de campings op Fehmarn de ideale uitvalsbasis vormen voor een heerlijke vakantie aan het strand, waarbij je dat echte eilandgevoel kunt ervaren.

Kamperen op Fehmarn

Liefhebbers van zon, zee en strand zijn prima op hun plek in Fehmarn en ook liefhebbers van watersport kunnen hun hart ophalen op het derde grootste eiland van Duitsland. Je kunt hier perfect zeilen, surfen, varen en duiken. Liever wat minder actief bezig zijn? Het eiland loont om al wandelend of fietsend verkend te worden. Zo biedt Fehmarn voor iedere kampeerder wel wat wils en is het niet gek dat steeds meer mensen naar de campings op Fehmarn trekken.

Campings Fehmarn

Het zal geen verrassing zijn dat veel campings op Fehmarn vlakbij of aan het strand gesitueerd zijn. Veelal loop je direct vanaf de camping op Fehmarn naar het nabijgelegen strand en hoef je na een dagje zon, zee en strand niet lang onderweg te zijn om weer op je camping aan te komen.

Bij de meeste campings op Fehmarn huur je een staanplaats voor je eigen tent, caravan of camper, maar je zult hier ook een aantal campings vinden waarbij je een accommodatie ter plaatse kunt huren zodat je van alle gemakken voorzien bent.

Zo is er voor ieder type kampeerder wel een camping op Fehmarn te vinden die aansluit bij ieders persoonlijke wensen en voorkeuren.

Vakantie op Fehmarn

De campings op Fehrman beschikken over uitstekende faciliteiten om je een vakantie lang zoet te houden, maar je trekt natuurlijk niet helemaal naar het noorden van Duitsland om de gehele vakantie op de camping rond te hangen!

Watersport beoefenen, fietsen en wandelen zijn de hoofdactiviteiten voor de meeste kampeerders op Fehmarn, maar er is meer.

Fehmarn is een prachtig waddeneiland met een overweldigende natuur. Liefhebbers van mooie vergezichten en rust trekken dan ook zeker de uitgestrekte bossen in. In deze bossen kom je her en der hunebedden tegen die verhalen vertellen over vervlogen tijden. Over het gehele eiland zul je de prehistorische graven tegenkomen tijdens je wandel- en/of fietstochten.

Een absolute aanrader tijdens je verblijf op de camping op Fehmarn is een bezoek brengen aan vogeltjesland in natuurgebied Wallnau. In dit gebied leven meer dan vogelsoorten en kun je er zelfs ijsvogeltjes en adelaars tegenkomen!

Zo vlakbij Denemarken is het natuurlijk ook erg leuk om een dagje naar het ‘buitenland’ te gaan. Vanuit het dorp Puttgarden vertrekt ieder halfuur een veerboot richting Denemarken. Na een boottocht van ongeveer 3 kwartier over de Oostzee arriveer je in het plaatsje Rødby op het Deense eiland Lolland. Op het eiland kun je prima wandelen en fietsen en dit maakt dit uitstapje erg geschikt tijdens je verblijf op de camping op Fehmarn

Al met al biedt Fehmarn als kampeerregio voldoende vertier voor jong en oud en is het dus echt niet raar dat de campings op Fehmarn het ieder jaar drukker en drukker krijgen!

Meer informatie over Fehmarn?