Campings Graafschap Bentheim

Net over de Nederlandse grens, in de deelstaat Nedersaksen, vinden we in Duitsland de populaire kampeerregio Graafschap Bentheim. Nederlandse kampeerders hoeven dan ook niet ver te rijden om heerlijk tot rust te komen op de campings in Graafschap Bentheim en met omliggende kampeerregio’s als Overijssel, Drenthe, Nedersaksen en Noordrijn-Westfalen is er altijd wel wat te beleven in de buurt!

Kamperen in Graafschap Bentheim

Het zal geen verrassing zijn dat Graafschap Bentheim populair is onder Nederlandse vakantiegangers. Lekker dichtbij, maar toch voor je gevoel even helemaal er uit. In deze ‘baai’ aan de Nederlandse grens zul je geen grote cultuurshock hebben; de landschappen in Graafschap Bentheim lijken op de onze en daarom is de kampeerregio bijvoorbeeld zeer geliefd onder liefhebbers van mooie fietstochten. Het gebied is redelijk vlak en de uitgestrekte bossen en kabbelende riviertjes zijn prachtig om al fietsend ontdekt te worden, maar ook wandelaars kunnen hun hart flink ophalen wanneer ze op een camping in Graafschap Bentheim verblijven.

Campings Graafschap Bentheim

De campings in Graafschap Bentheim liggen op een steenworp afstand van de Nederlandse grens en langs goede verbindingswegen. Het is dan ook geen enkel probleem om hier met je eigen caravan of camper te komen, maar bij een aantal campings in Graafschap Bentheim heb je ook de mogelijkheid om een tent, sta-caravan of bungalow op de accommodatie zelf te huren zodat je van alle gemakken voorzien bent. Zo is er voor ieder type kampeerder wel een geschikte camping in Graafschap Bentheim te vinden die aansluit bij ieders persoonlijke wensen en voorkeuren.

Vakantie in Graafschap Bentheim

De campings in Graafschap Bentheim beschikken over voldoende faciliteiten om je een vakantie lang zoet te houden, maar je gaat natuurlijk niet helemaal naar het buitenland om de hele kampeervakantie op de camping rond te hangen.

Veel mooie wandelroutes en fietstochten kunnen direct vanaf de campings in Graafschap Bentheim worden gestart. Tijdens je wandelingen of fietstochten zul je langs mooie natuurlandschappen komen en idyllische Duitse dorpjes. Er zijn tal van mooie routes uitgestippeld in het gebied en de zogenaamde kunstroute mag je eigenlijk niet overslaan tijdens je verblijf op de camping in Graafschap Bentheim. Tijdens deze route maak je kennis met regionale specialiteiten en ontdek je Duitsland hoe Duitsland moet zijn.

Een andere aanrader tijdens je vakantie op de camping in Graafschap Bentheim is een bezoekje brengen aan textielstadje Nordhorn. De rivier de Vecht slingert hier dwars door de binnenstad waardoor de stad ook wel klein Venetië wordt genoemd. In de binnenstad van Nordhorn vind je tevens diverse (bekende) winkels en shopliefhebbers mogen Nordhorn dan ook absoluut niet overslaan tijdens hun verblijf op de camping in Graafschap Bentheim.

Het zal je intussen niet ontgaan zijn dat Graafschap Bentheim een ideale kampeerregio is voor hen die niet al te ver willen rijden, maar wel graag van een heerlijke kampeervakantie willen genieten op campings die middenin de mooie Duitse natuur zijn gesitueerd.

Meer weten over Graafschap Bentheim?