Campings Lüneburger heide

De Lüneburger heide is een uitgestrekte kampeerregio in het noordoosten van Nedersaksen, gesitueerd in de stedendriehoek Hamburg, Bremen en Hannover. Kampeerders die naar deze populaire kampeerregio trekken maken kennis met het oudste beschermde natuurgebied van Duitsland. De afwisselende landschappen met hun eigen karakter zijn als een magneet voor kampeerders die van rust en een prachtige natuur houden en het is dan ook niet zo vreemd dat veel kampeerders ieder jaar opnieuw kiezen voor een camping in de Lüneburger heide.

Kamperen in Lüneburger heide

Wie gaat kamperen in de Lüneburger heide merkt al snel dat de naam niet helemaal goed beschrijft wat je hier zult aantreffen. Je vindt hier namelijk niet alleen heides, maar ook uitgestrekte bosgebieden, zandgronden, moerassen, riviertjes en maar liefst 90 oude watermolens. De schilderachtige dorpjes in de omgeving vertellen oude verhalen over hoe het leven hier ooit is geweest.en uiteraard zijn de steden Hamburg, Hannover en Bremen nooit ver weg vanaf de campings op de Lüneburger heide.

Campings Lüneburger heide

De campings in Lüneburger heide liggen mooi verspreid over de regio, maar allen in of in de buurt van prachtige natuurlandschappen. Je huurt doorgaans bij de meeste campings in de Lüneburger heide een staanplaats voor je eigen camper, tent of caravan, maar er zijn ook een aantal campings in Lüneburger heide te vinden waar je terecht kunt voor de huur van een tent, camper of sta-caravan ter plaatse zodat je van alle gemakken voorzien bent tijdens je kampeervakantie op de camping op de Lüneburger heide. Er is dan ook voor ieder type kampeerder wel een camping in Lüneburger heide te vinden die aansluit bij de persoonlijke behoeftes.

Vakantie in Lüneburger heide

De campings in de Lüneburger heide beschikken over voldoende faciliteiten om je een gehele kampeervakantie zoet te houden, maar je trekt er natuurlijk niet op uit om de volledige vakantie op de camping door te brengen.

Veel kampeerders die de Lüneburger heide als uitvalsbasis hebben gaan wandelen en fietsen in het uitgestrekte gebied. Er zijn tal van mooie fiets- en wandelroutes te vinden die je langs de mooiste plekjes van de regio voeren. Mocht je zelf geen fiets meenemen kun je deze op veel plaatsen in de omgeving huren en tevens bieden sommige campings in Lüneburger heide fietsverhuur aan.

De steden Hamburg, Bremen en Hannover zijn vrij eenvoudig te bezoeken vanaf de campings in Lüneburger heide. Alle drie de steden bieden tal van bijzondere bezienswaardigheden. Het zijn er teveel om op te noemen, bekijk de belangrijkste trekpleisters dan ook op de officiële website van de steden door de betreffende stad aan te klikken.

Andere leuke uitstapjes en bezienswaardigheden die je eigenlijk niet mag overslaan tijdens je kampeervakantie op de camping in de Lüneburger heide zijn dierenpark Serengeti-Park Hodenhagen , het Universum Science Center van Bremen en de Autostadt in Wolfsburg.

Het zal je vast niet zijn ontgaan dat Lüneburger heide als kampeerregio alles te bieden heeft wat een vakantieganger zich kan wensen en zodoende garant staat voor een heerlijke vakantie op de camping in Duitsland.

Meer weten over de Lüneburger heide?