Campings Merengebied Mecklenburg

In het oosten van Duitsland in de populaire kampeerregio Mecklenburg-Voorpommeren, vinden we een andere populaire vakantiebestemming: het Mecklenburg merengebied. Het merengebied Mecklenburg is het grootste merengebied van centraal Europa met meer dan duizend grote en kleine meren. Je hoeft je op de campings in de Mecklenburgische Seenplatte (zoals het gebied op z’n Duits wordt genoemd) dan ook geen moment te vervelen!

Kamperen in Merengebied Mecklenburg

Wie gaat kamperen in de Mecklenburgische Seenplatte ontdekt al snel hoe gevarieerd het gebied hier is. Je vindt er een prachtige natuur, maar steden als Hamburg en Berlijn zijn ook goed bereikbaar vanaf de campings in Merengebied Mecklenburg. Er is dan ook voor ieder wel wat wils te vinden in deze veelzijdige kampeerregio.

Campings Merengebied Mecklenburg

Net zo gevarieerd als het gebied zelf, zo veel verschil zul je terug vinden in de diverse campings in de Mecklenburgische Seenplatte. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een simpele camping met ‘slechts’ een campingwinkeltje, maar ook voor luxe campings met voldoende faciliteiten om je de gehele kampeervakantie op de camping zelf te vermaken. Er is dan ook voor ieder type kampeerder wel een camping te vinden die aansluit bij de persoonlijke wensen en voorkeuren.

Bij de meeste campings in Merengebied Mecklenburg huur je een staanplaats voor je eigen tent, camper of caravan, maar je zult ook campings vinden in de Mecklenburgische Seenplatte waar je een accommodatie ter plaatse kunt huren zodat je van alle gemakken voorzien bent.

Vakantie in de Mecklenburgische Seenplatte

Als er 1 ding is wat zeker is tijdens je vakantie in de Mecklenburgische Seenplatte, is het wel dat je je niet gauw zult vervelen in deze kampeerregio. De meren in het gebied staan natuurlijk garant voor veel waterpret en dit maakt de kampeerregio uitermate populair onder watersporters.

Maar je kunt bijvoorbeeld ook heerlijk wandelen en fietsen in Merengebied Mecklenburg. Je vindt er tal van mooie wandel- en fietsroutes die je langs de mooiste plekjes van de regio voeren waarbij je langs schilderachtige dorpjes, prachtige kastelen en talloze wateren en meertjes zult komen.

Een plek waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen is Nationaal Park Müritz aan het gelijknamige meer. Ontdek de bijzondere flora en fauna in dit gebied en kom oog in oog te staan met kraanvogels, zeearenden, wasberen en tal van andere vogelsoorten en zoogdieren.

Mocht je de natuur even willen ontlopen zijn grote steden als Hamburg en Berlijn binnen handbereik. Snuif kunst, cultuur en historie en ontdek het roemrijke verleden van beide steden. Mocht je er echt even helemaal tussenuit willen is zelfs Polen goed bereikbaar voor een dagtrip.

Een bezienswaardigheid die je eigenlijk ook niet over mag slaan tijdens je verblijf op de camping in Merengebied Mecklenburg, is de beroemde burcht Burg Stargard. Daterend uit de 13de eeuw laat de burcht oude verhalen tot leven komen die je in het bijbehorende museum tot in detail zult ontdekken. In de directe omgeving is tevens een zomer-rodelbaan te vinden zodat er na educatie ook nog plaats is voor ontspanning.

Al met al heeft de Mecklenburgische Seenplatte alles in zich om je kampeervakantie in Oost Duitsland tot een daverend succes te maken en is het dan ook niet zo vreemd dat steeds meer kampeerders naar de campings in Merengebied Mecklenburg trekken voor een heerlijke kampeervakantie in een geweldige omgeving!

Meer weten over de Mecklenburgische Seenplatte?