Campings Wolfgangsee

In de deelstaat Salzburg in Oostenrijk (en ook voor een klein gedeelte in Opper Oostenrijk) ligt het Wolfgang meer, oftewel Wolfgangsee. De Wolfgangsee staat vooral bekend als meer om ’s zomers heerlijk te vertoeven in, op en rondom het water, maar ook ’s winters zou je voor een camping aan het Wolfgang meer kunnen kiezen, want er zijn diverse skigebieden in de regio waar je prima kunt wintersporten in de donkere maanden van het jaar.

Kamperen aan de Wolfgangsee

Wie gaat kamperen aan de Wolfgangsee ontdekt al snel waarom het meer een geliefde vakantiebestemming is. Vooral in de zomermaanden staat de gehele regio in bloei en is het heerlijk toeven aan het kraakheldere meer. Je kunt er diverse watersporten beoefenen, maar natuurlijk ook gewoon lekker luieren op de zandstrandjes rondom het meer. De bergachtige omgeving nodigt uit om al wandelen of fietsend verkend te worden en vanwege de ligging van de campings aan de Wolfgangsee start je veel mooie tochten direct vanaf de camping zelf.

Campings Wolfgangsee

De campings aan de Wolfgangsee liggen logischerwijs direct aan of vlakbij het meer. In veel gevallen stap je dan ook gewoon vanaf de camping met de handdoek onder de arm het strand op. Bij de meeste campings aan de Wolfgangsee huur je een staanplaats voor je eigen tent, camper of caravan, maar je kunt bij een aantal campings aan het Wolfgang meer ook een accommodatie ter plaatse huren zodat je van alle gemakken voorzien bent tijdens je kampeervakantie. Ieder type kampeerder vindt dan ook altijd wel een camping aan de Wolfgangsee die volledig aansluit bij de persoonlijke behoeftes.

Vakantie aan de Wolfgangsee

De campings aan het Wolfgang meer beschikken over voldoende faciliteiten om je een vakantie lang zoet te houden, maar daarvoor ga je natuurlijk niet helemaal naar Oostenrijk.

Door de ligging van het meer en het milde klimaat is het hier in de zomermaanden erg aangenaam. Lekker luieren op het strand, een verfrissende duik in het kraakheldere meer en misschien huur je wel een bootje bij één van de vele verhuurbedrijven die je aan het meer vindt. Voor de actievelingen zijn er nog tal van andere watersporten te beoefenen zoals zeilen, windsurfen en waterskiën.

De omgeving rondom het Wolfgang meer is werkelijk prachtig en het best te voet of fietsend te verkennen. Neem eens een kabelbaan naar één van de bergtoppen en verwonder je over het overweldigende uitzicht wat je hebt over het meer en de directe omgeving.

Liever wat intensiever tijdens je kampeervakantie? De wandelingen zijn prima af te wisselen met beklimmingen en wie de toerfiets wilt verruilen voor de mountainbike kan z’n hart ophalen aan de Wolfgangsee, want je vindt hier tal van smalle bergpaadjes waar je zeker je dosis adrenaline zult verkrijgen.

Rondom het Wolfgang meer liggen diverse Oostenrijkse dorpen die het bezoeken waard zijn. Zo is het bekendste dorp, St. Wolfgang am See, een ware toeristische trekpleister en zowel in de zomer, als in de winter, prachtig om te aanschouwen. Ook St. Gilgen en Strobl am Wolfgangsee zijn zeker het bezoeken waard tijdens je verblijf op de campings aan het Wolfgang meer.

Al met al biedt Wolfgangsee als kampeerregio werkelijk alles wat je van een geschikte kampeervakantie mag verwachten en is het dan ook niet zo vreemd dat steeds meer vakantiegangers op zoek gaan naar een camping aan het Wolfgang meer.

Meer weten over Wolfgangsee?