Campings Chiemsee

In het uiterste zuiden van Duitsland en vlakbij de grens met Oostenrijk, in de deelstaat Beieren, vinden we de populaire kampeerregio Chiemsee. De Chiemsee, ook wel het Beierse meer genoemd, behoort samen met de Müritzsee en het Bodenmeer tot de grootste meren van Duitsland en het is dan ook niet gek dat veel watersportliefhebbers ieder jaar opnieuw naar de campings aan de Chiemsee trekken. Toch heeft de Chiemsee als kampeerregio meer te bieden dan enkel de hele dag in en op het water hangen. Er is zoveel te zien en te beleven dat ieder type kampeerder aan zijn of haar trekken komt op de campings aan de Chiemsee!

Kamperen aan de Chiemsee

Naast de uitgebreide watersportactiviteiten die je hier zult vinden kun je aan het Beierse meer ook heerlijk wandelen en fietsen. Met de Alpen op de achtergrond zul je wel je fototoestel mee moeten nemen, want je kunt hier de mooiste plaatjes schieten. Het is dan ook één van de redenen waarom veel mensen ieder jaar opnieuw kiezen voor een camping aan de Chiemsee: de omgeving is werkelijk prachtig!

Campings Chiemsee

De campings aan de Chiemsee liggen goed verspreid over de regio, maar het zal je niet verbazen dat vrijwel alle campings direct aan het Beierse meer gesitueerd zijn. Je wandelt dan ook gewoon direct vanaf de campings in Chiemsee naar één van de vele strandjes aan het meer voor een heerlijk dagje zon, zee en strand.

Bij de meeste campings aan de Chiemsee kun je terecht voor een staanplaats voor je eigen tent, caravan of camper, maar je kunt bij een aantal campings aan de Chiemsee ook een tent, sta-caravan of camper ter plaatse huren zodat je van alle gemakken voorzien bent. Zo vindt ieder type kampeerder wel een camping aan de Chiemsee die aansluit bij de persoonlijke behoeftes.

Vakantie aan de Chiemsee

Het Beierse meer nodigt natuurlijk uit om watersport op te beoefenen. Je kunt hier heerlijk zeilen, windsurfen, varen en tal van andere watersportactiviteiten beoefenen, maar uiteraard misstaat een simpele frisse duik na een dagje bakken op het strand ook niet. De oevers in plaatsen zoals Prien en Rimsting zijn vlak en daardoor prima geschikt voor gezinnen met (jonge) kinderen. Mocht de Chiemsee zelf te groot zijn, kun je ook een dagje uit plannen naar kleinere meertjes als de Friedlsee en Simssee.

Midden op het Beierse meer vind je verschillende eilandjes die het bezoeken waard zijn. De eilandjes Herreninsel en Fraueninsel zijn bijvoorbeeld erg leuk om te bezoeken. Op het ene eilandje tref je een mannenklooster en op het andere (kleinere) eilandje vind je een vrouwenklooster. Vandaar ook de benaming van beide eilandjes. Op het ‘manneneiland’ staat tevens het koningskasteel Herrenchiemsee dat door Koning Lodewijk II is gebouwd. Zeker het bezoeken waard!

Liefhebbers van wandeltochten en mooie fietsroutes kunnen hun hart ophalen aan de Chiemsee. Met de Alpen in ogenschouw genomen kun je het zo intensief maken als je zelf wilt. Je kunt echter ook gewoon de kabelbaan pakken in bijvoorbeeld het Beierse woud zodat je alleen de afdaling zelf hoeft in te zetten. Laat je overweldigen door het fenomenale uitzicht over de Chiemgauer Alpen die hoog boven de Chiemsee uittorenen of neem in de winter de lange latten mee en bind ze onder. ’s Winters verandert het gehele gebied namelijk in een sneeuwzeker wintersportgebied!

Het mag inmiddels geen geheim meer voor je zijn dat kamperen aan de Chiemsee een regelrechte garantie biedt op een heerlijke kampeervakantie waarbij je je nooit hoeft te vervelen op de campings aan het prachtige Beierse meer!

Meer weten over Chiemsee?