Campings Harz

Uiterst centraal gelegen in Duitsland, in de deelstaten Nedersaksen, Saksen-Anhalt en Thüringen, vinden we de populaire kampeerregio Harz. Het noordelijkste middelgebergte van Duitsland is geliefd vanwege de prachtige natuur die je hier vindt en de heerlijke rust die je hier ervaart. Het is dan ook niet voor niets dat veel kampeerders ieder jaar opnieuw kiezen voor een camping in Harz.

Kamperen in Harz

Wie gaat kamperen in Harz doet dit vaak vanwege een voorliefde voor de natuur en de behoefte aan rust. Rust zul je hier in de prachtige natuur absoluut ervaren, want de kern van Harz is een gemeentevrij en onbewoond gebied. Het Nationaal Park Harz nodigt uit om flinke wandelingen in te maken, maar ook voor een heerlijke fietstocht kun je hier terecht. En het mooiste: veel wandelingen en fietstochten start je gewoon direct vanaf de campings in Harz.

Campings Harz

De campings in Harz liggen mooi verspreid over de kampeerregio, maar allen in een mooie natuuromgeving. Je zult dan ook ultieme rust ervaren wanneer je een camping in Harz boekt voor je vakantie in midden Duitsland.

Bij de meeste campings in Harz huur je een staanplaats voor je eigen camper, caravan of tent, maar er zijn ook een aantal campings in Harz te vinden waar je een bungalow, tent of sta-caravan op de accommodatie zelf kunt huren zodat je van alle gemakken voorzien bent. Zo is er dan ook wel voor ieder type kampeerder een geschikte camping in Harz te vinden die aansluit bij de persoonlijke wensen en voorkeuren.

Vakantie in Harz

De campings in Harz beschikken over voldoende faciliteiten om je de gehele kampeervakantie zoet te houden, maar je trekt natuurlijk niet helemaal naar centraal Duitsland om de gehele vakantie op de camping door te brengen.

Wandelen en fietsen is erg populair onder vakantiegangers die op de camping in Harz staan. Je kunt zelf de fiets meenemen, maar er zijn in de omgeving voldoende plekken waar je een fiets kunt huren. De mooie wandel- en fietstochten voeren je langs de mooiste plekjes in de omgeving, waarbij je de hoogste bergtop in de omgeving, Brocken (1142 meter), natuurlijk niet mag overslaan. Ga je ’s winters kamperen in Harz? Neem dan de lange latten mee want in de wintermaanden verandert het gebied in druk bezocht wintersportgebied!

In de omgeving vind je een aantal steden en dorpen die het bezoeken zeker waard zijn tijdens je verblijf op de camping in Harz.

Eschwege is met haar middeleeuwse en kronkelende straten een bijzondere bezienswaardigheid. Slenter door het centrum en plof vervolgens neer op één van de gezellige terrasjes die de stad rijk is.

Ook kunststad Kassel is het bezoeken waard. Je vindt er meerdere toeristische trekpleisters zoals het kasteel, het Hercules monument en de Wilhelmshöhe.

Een laatste plaatsje in Harz wat je niet mag overslaan is Wernigerode. Wergnigerode is een stad met een rijke geschiedenis. In het centrum vind je het marktplein met diverse interessante bezienswaardigheden zoals de Sint-Margarethakerk en de Sint-Johanneskerk.

Iedere vakantieganger vindt dan ook wel wat wils tijdens een verblijf op de camping in Harz en dat is te zien aan de hoeveelheid kampeerders die keer op keer terugkeren naar de gezellige campings in Harz.

Meer weten over Harz?