Campings Usedom

Helemaal in het uiterste noordoosten van Duitsland, gelegen in Mecklenburg-Voorpommeren aan de Oostzeekust ligt het eiland Usedom op je te wachten. Usedom is voor inwoners van Nederland relatief onbekend, maar de Duitse keizers uit de 19e eeuw wisten dit bijzondere eiland aan zee goed te vinden. Niet vreemd, want de campings op Usedom hebben alles in huis om je een onvergetelijke vakantie te bezorgen in deze uiterste uithoek van Duitsland.

Kamperen op Usedom

Wie gaat kamperen op Usedom eet van twee walletjes, want het eiland ligt namelijk deels in Duitsland en deels in Polen. Het grootste gedeelte van het eiland behoort echter tot de Duitse deelstaat Mecklenburg-Vorpommern. Op het eiland is natuurlijk geen gebrek aan water en de meer dan 40 kilometer aan strand verraden al dat je hier kunt genieten van een heerlijke zon-zee-strand vakantie, zeker als je weet dat op de campings in Usedom de meeste zonuren zijn te vergaren van geheel Duitsland.

Campings Usedom

De campings op Usedom liggen allemaal aan de westelijke kant van het eiland en allen aan of vlakbij de zee en het strand. Bij de meeste campings kun je terecht voor een staanplaats voor je eigen camper, caravan of tent, maar bij een aantal campings op Usedom kun je ook een accommodatie op het complex zelf huren zodat je alleen nog over je vervoer na hoeft te denken. Zo vindt ieder type kampeerder altijd wel een camping op Usedom die aansluit bij de persoonlijke behoeftes.

Vakantie op Usedom

De campings op Usedom beschikken vaak over voldoende faciliteiten en voorzieningen om je de gehele vakantie te amuseren op de camping zelf, maar daarvoor reis je natuurlijk niet helemaal naar Duitsland. Er is immers nog zoveel meer te zien en te beleven op dit bijzondere eiland.

Fietsen is op het eiland erg populair en een goede manier om het eiland te verkennen en te ontdekken. Dankzij de meer dan 100 kilometer aan fietspaden ontdek je de keizerlijke badplaatsen, de bossen, de meren en authentieke dorpjes. Neem je fototoestel mee, want het glooiende landschap levert de mooiste plaatjes op.

Op Usedom kom je een flink aantal bijzondere badplaatsen tegen die de verhalen uit de 19e eeuw vertellen. Het lijkt wel alsof de tijd hier heeft stil gestaan. Kaiserbäder zoals Ahlbeck, Bansin en Heringsdorf dienden als toegangsoord voor de Duitse keizers en andere Europese adelen en hier proef je de sfeer en cultuur uit de Duitse keizertijd nog echt.

Nog iets bijzonders: de havenstad Swinemünde, of op z’n pools ‘Świnoujście’. Dit is de enige stad op Usedom die in het Poolse gedeelte van het eiland ligt. Een uitstapje naar het ‘buitenland’ is dan ook letterlijk zo gemaakt en als je op de camping op Usedom staat moet je ‘het land van de 44 eilanden’ eigenlijk wel bezocht hebben.

Een laatste bijzondere bezienswaardigheid die je bezocht moet hebben tijdens je verblijf op de campings op Usedom, is het voormalige vissersdorp Peenemünde. Ten tijden van de 2e wereldoorlog werd vlak buiten het dorp een V2-raket geproduceerd en getest. Vandaag de dag is het dorp zo goed als verlaten, maar is een bezoek aan het museum in de voormalige fabriek een must tijdens je vakantie op Usedom. De omvang van dit complex, de helikopters, de vliegtuigen en de U-boot van het voormalige Oost-Duitse leger zijn bijzonder indrukwekkend.

Al met al is een kampeervakantie op Usedom vertoeven op een bijzonder eiland aan de Oostzee met alle ingrediënten voor een heerlijke zon-zee-strand vakantie.

Meer weten over Usedom?