Campings Nordfriesland

Helemaal in het hoge noorden van Duitsland aan de Duitse Noordzeekust en de grens met Denemarken en in de deelstaat Sleeswijk-Holstein, vinden we de populaire kampeerregio Nordfriesland. Wie wilt genieten van een heerlijke zon-zee-strand vakantie zit in Nordfriesland helemaal op z’n plek. Het is dan ook niet gek dat veel kampeerders ieder jaar opnieuw terugkeren naar de campings in Nordfriesland.

Kamperen in Nordfriesland

Wie gaat kamperen in Nordfriesland zal genieten van de prachtige natuur die je hier vindt. Het is waar de regio om bekend staat en waarom vakantiegangers al jaren bewust kiezen voor een camping in Nordfriesland. Dankzij het milde zeeklimaat is het hier ’s zomers heerlijk toeven en je hoeft je geen moment te vervelen, want er zijn tal van activiteiten die je hier kunt ondernemen tijdens je verblijf op de campings in Nordfriesland.

Campings Nordfriesland

De campings in Nordfriesland liggen goed verspreid over de regio, maar allen logischerwijs aan of vlakbij zee. Het merendeel van de campings in Nordfriesland liggen op het Duitse vasteland, maar je zult ook een tweetal campings op Sylt vinden, het grootste waddeneiland in Nordfriesland.

Bij de meeste campings in Nordfriesland huur je een staanplaats voor je eigen caravan, tent of camper, maar je zult ook een aantal campings in Nordfriesland tegen komen waar je een accommodatie ter plaatse kunt huren zodat je van alle gemakken voorzien bent. Er is dan ook voor ieder type kampeerder wel een camping in Nordfriesland te vinden die aansluit bij de persoonlijke wensen en voorkeuren.

Vakantie in Nordfriesland

De campings in Nordfriesland beschikken allemaal over voldoende faciliteiten om je een vakantie lang bezig te houden, maar je trekt natuurlijk niet helemaal naar het noordelijkste stukje Duitsland om de hele vakantie op de camping te verblijven.

Zon-zee-strand nodigt natuurlijk uit voor lekker luieren aan het strand en misschien wel watersportactiviteiten beoefenen. Zwemmen, duiken, zeilen, surfen; het kan allemaal in Nordfriesland.

Veel kampeerders stappen in Nordfriesland ook op de fiets of trekken de wandelschoenen aan. Fiets door het duingebied of boek een gids en ga net als in Nederland waddenlopen. Het waddenlandschap is beschermd natuurgebied en behoort tot de werelderfgoedlijst van Unesco.

Een absolute aanrader hierbij is het bezoeken van één van de Halligen. Deze groep van bijzondere eilandjes is niet omgeven door dijken en loopt daardoor bij vloed (deels) onder. Hierdoor vind je hier bijzondere flora en fauna die je nergens anders tegenkomt in Nordfriesland.

Mocht je niet gekozen hebben voor een camping op Sylt, is het eiland zeker het bezoeken waard. Het meest noordelijk gelegen eiland van de Duitse Waddenzee herbergt witte zandstranden, heidevelden en gezellige badplaatsjes. Bij het plaatsje Kampen vind je de unieke Rote Kliff (een 25 meter hoge duinwand) die het dagje uit meer dan waard is.

Als Nederlander mag je eigenlijk ook het ‘Nederlandse’ stadje Friedrichstadt niet overslaan tijdens je verblijf op de camping in Nordfriesland. Friedrichstadt wordt ook wel klein Amsterdam genoemd vanwege de vele grachten en de middeleeuwse woningen met authentieke trapgevels.  Een extra aanrader is het om een vaartocht door de grachten te maken zodat je Friedrichtstadt ervaart zoals je het zou moeten ervaren; vanaf het water!

Als laatste belangrijke bezienswaardigheid is havenstad Kiel nog te benoemen. Deze plaats ligt aan de Oostzeekust en is binnen een uurtje te bereiken vanaf Nordfriesland. In juni vindt hier het grootste zeilevenement ter wereld plaats en is daarom zeker het uurtje rijden waard.

Het zal intussen geen geheim meer voor je zijn dat Nordfriesland als kampeerregio alles in zich heeft om je vakantie tot een daverend succes te maken en het daarom ook niet vreemd is dat steeds meer mensen naar de campings in Nordfriesland trekken.

Meer weten over Nordfriesland?