Campings Provence

Op de campings in de Provence kun je een geweldige vakantie beleven in het zuiden van Frankrijk. Heerlijk zonnen aan de mondaine badplaatsen van de Côte d’Azur, rondstruinen over de brocante marktjes en genieten van de uitmuntende Franse keuken. Deze kampeerregio biedt het allemaal. De campings in de Provence behoren tot de kampeerregio Provence-Alpes-Côte d’Azur die in het noordoosten grenst met Italië, in het noordwesten met de Franse Alpen in Rhône-Alpes, in het westen met Languedoc-Rousillon en in het zuiden aan de Middellandse Zee. Overal in de Provence kun je geweldige plekken vinden om te kamperen. Of je nu met het hele gezin afreist naar het zonnige zuiden van Frankrijk of met zijn tweeën, iedereen beleeft hier een geweldige kampeervakantie.

Kamperen in de Provence

Het geluid van de krekels, de geur van lavendel, de warmte van de zon, de smaak van roséwijn en de adembenemende kustlijn. Al je zintuigen worden geprikkeld in deze kampeerregio. Kamperen op de campings in de Provence betekent een afwisselende vakantie, waarbij je een zonvakantie kunt combineren met culturele bezienswaardigheden en culinaire hoogtepunten. In de nabije omgeving kun je leuke fietstochten maken door de vele lavendelvelden, Alpenweiden en de pittoreske dorpjes. Natuurlijk mag een bezoekje aan de mondaine badplaatsen van de Franse Riviera niet ontbreken.

Campings Provence

Het aanbod campings in de Provence is erg groot. Deze kampeerregio is bijzonder geliefd bij toeristen en dat is te zien aan de vele kampeerders die ieder jaar met veel liefde terugkeren naar de campings in de Provence. Je zult er bijvoorbeeld veel familiecampings vinden, waar de kinderen urenlang waterplezier kunnen beleven in de zwembaden met glijbanen. De meeste campings zijn van alle gemakken voorzien. Vanaf de camping vind je leuke bezienswaardigheden, die op een steenworp afstand liggen. De campings liggen veelal aan de kust en nabij bekende havenplaatsen. Na een ontspannen dag op de camping of aan zee, kun je je vergapen aan de luxueuze jachten die zijn aangemeerd in de havens van Nice en Cannes.

Vakantie in de Provence

Als je op zoek bent naar een afwisselende zonvakantie met het ultieme kampeergevoel dan kun je op de campings in de Provence genieten van een welverdiende vakantie. Niet alleen kun je de weelderige badplaatsen bezoeken, maar ook leuke uitstapjes maken naar het binnenland. De Mont Ventoux is de bekendste berg in deze regio en hier geniet je tijdens het wandelen van fantastische uitzichten. Bij het verderop gelegen stuwmeer Lac de Saint-Croix kun je waterfietsen, kajakken of kanoën.

Niet alleen valt er in deze kampeerregio genoeg te zien, maar ook te proeven. De Provençaalse keuken is heerlijk en je kunt hier dan ook genieten van een smaakvolle Bouillabaisse of Bourride. Deze streek is de grootste producent van roséwijn ter wereld, dus een glaasje wijn bij de maaltijd hoort er echt bij.

Hiervoor ga je natuurlijk naar grote steden als Nice, Marseille en Montpellier. Na een dag kunst, cultuur en historie snuiven gaat een lokaal streekgerecht er wel in. Tijdens het tafelen wordt er nagepraat over de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad van die dag en worden plannen gemaakt voor de volgende, want alle drie zijn ze het bezoeken waard tijdens je kampeervakantie op de campings in de Provence.

Meer weten over de Provence?